Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws zaterdag 14 april

gepost 5 months ago, op vrijdag, 13 april 2018 door Crew

In het centrum van Aalter is het verkeer op de Boomgaard grondig veranderd. Het stuk Boomgaard aan de kant van de bank ING is volledig afgesloten. Verkeer dat uit de Boomgaardstraat komt, kan niet meer door en moet meteen afdraaien richting Stationsstraat. Dit stuk Boomgaard met onder andere de BNP Paribas-bank en Standaard Boekhandel, wordt nu een eenrichtingsstraat.

Op zondag 15 april vindt in Eeklo de receptie van de zondagse rommelmarkt plaats. Dit gebeurt aan ’t Kaaiken. Tussen 6 en 13 uur zijn in sommige straten auto's verboden en er mag daar ook niet geparkeerd worden.

In Brugge wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de opbouw van ‘DOK54’. Dat is een zomer- en evenementenbar die de komende maanden één van de grote trekpleisters is voor de Triënnale 2018 in Brugge. Als voorsmaakje brengt een Brugse kunstenaar vanaf 21 april daar een expo over Brazilië. De officiële opening van ‘DOK54’ staat pas gepland voor 5 mei, maar door de expo willen de organisatoren de ontmoetingsplek nu al op de kaart zetten.

Vandaag vindt in jeugdcentrum Kadans het allereerste Repair Café plaats. Kapotte toestellen, kledingstukken en fietsen kunnen worden hersteld in de electroshop, naaiatelier en fietshersteldienst. De vrijwilligers herstellen vanaf 10u met veel plezier je oude spullen.

In Adegem deed zich een diefstal voor in een handelszaak. De uitbaatster was aan het werk in haar zaak toen een man de winkel binnenstapte. In het Engels vroeg hij om een massage te krijgen, maar dat weigerde de vrouw. De man vroeg daarop of ze zijn wenkbrauwen kon bijknippen. Nadat ook dat voorstel werd geweigerd verliet de man de zaak. Op dat moment hoorde de vrouw geluiden uit de keuken. Wanneer ze gaat kijken ziet ze een persoon naar buiten vluchten en merkt ze dat er geld was gestolen. De daders zijn gevlucht. De politie vraagt om dergelijke feiten te melden.


  • Bron: Het Laatste Nieuws