Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws zaterdag 12 mei

gepost 3 months ago, op vrijdag, 11 mei 2018 door Crew

In Aalter gaat de nieuwe spoorwegbrug over de sporen aan de Knesselaarsestraat in Maria-Aalter binnenkort open. Onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden zal de brug op vrijdag 18 mei open zijn voor alle verkeer. Dan zal er weer verkeer mogelijk zijn tussen Maria-Aalter en Knesselare.
Door het slechte weer in het voorjaar hadden de werken wat vertraging opgelopen, aldus waarnemend burgemeester Patrick Hoste.

Staalfabrikant Joris Ide uit Wingene werd door de correctionele rechtbank in Brugge veroordeeld tot 18.000 euro boete, waarvan 6.000 euro met uitstel. In 2015 heeft er zich daar een ernstig arbeidsongeval voorgedaan. Een werknemer verloor daarbij zijn rechterhand. Het slachtoffer is voor 50 procent blijvend arbeidsongeschikt en kreeg voorlopig een schadevergoeding van 15.000 euro. De rechter stelde een gerechtsdeskundige aan om de precieze schade te begroten.

Er komt opnieuw een WK-dorp in Brugge, dat heeft de stad bekend gemaakt op haar website. Net als bij het WK in Brazilië in 2014 en het EK in Frankrijk in 2016 komt er opnieuw een WK-dorp. Deze keer niet op 't Zand, maar op het Beursplein. Alle matchen van de Rode Duivels zullen er te zien zijn op groot scherm. Het WK- voetbal gaat van start op 14 juni in Rusland.


  • Bron: Het Laatste Nieuws