Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 7 maart

gepost 7 months ago, op dinsdag, 6 maart 2018 door Crew

Eind deze maand starten grote werken in het centrum van Aalter. De aannemer gaat aan de slag op het kruispunt van de Bellemstraat met de Processieweg en de Molenstraat. Daar wordt gewerkt tot aan de zomer. Nu wordt gewerkt aan de riolerings –en nutsleidingen. Na het bouwverlof zijn de Boomgaardstraat en de Boomgaard aan de beurt. Dan wordt ook een stuk van de Stationsstraat, Markt, Lostraat en Boomgaard heraangelegd. Eind dit jaar zijn de werken afgelopen. Eind deze maand is er een infovergadering, de datum wordt nog bekendgemaakt.

De 59-jarige Danny Smessaert stopt als voorzitter van Beweging.net Eeklo. Hij geeft de fakkel door aan de 29-jarige Filip Smet. Smessaert was sinds 1990 voorzitter en was dus een soort boegbeeld. Zijn vervanger Filip Smet, is adviseur klimaat en lucht op het kabinet van minister Joke Schauvliege en is sinds 2013 gemeenteraadslid voor CD&V+ in Eeklo. Beweging.net is de overkoepelende organisatie binnen de christelijke arbeidersbeweging.

In basisschool De Triangel in Sint-Andries zijn een derde van de leerlingen ziek. Ook vier van de tien leerkrachten zijn ziek. Die leraren kunnen niet zomaar worden vervangen, dus zitten er 100 leerlingen zonder leerkracht. Als oplossing worden administratieve medewerkers ingezet als vervangleerkrachten. Ook komt een grootmoeder de kinderen bezighouden. De directeur van de school neemt zelf enkele toezichten over


  • Bron: Het Laatste Nieuws