Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 6 juni

gepost 2 months ago, op dinsdag, 5 juni 2018 door Crew

De Academie voor Muziek, Woord en Dans in Aalter start volgend schooljaar met het Muziekatelier. Daarmee wordt de structuur van de Academie over hoop gegooid. Men zal nog meer dan vroeger vertrekken vanuit de beleving. Het Muziekatelier is een nieuw vak dat Algemene Muzikale Vorming of notenleer gaat vervangen. In het atelier staan doen, beleven en samen spelen centraal. De leerkrachten gebruiken daarvoor een totaal nieuwe leermethode. Er start verder ook een kinderkoor en een instaporkest, zodat de jonge beginners ook het plezier van samen musiceren kunnen ervaren.

In Brugge kunnen tussen de 300 en 500 niet-vergunde studentenkamers wel kunnen verhuurd worden. Paul Desender (N-VA) onderzocht de markt van de studentenkamers en kwam met deze conclusie. In totaal zijn er 1.500 kamers op de website Kotwest, maar in werkelijkheid zijn dat er een pak meer. De exacte cijfers zijn niet gekend, omdat de stadsdiensten daar geen controle naar voeren. Er is dus ook geen idee of de koten voldoen aan de veiligheidsnormen. Toch zijn de stadsdiensten volop bezig om alle koten te controleren. Koten die niet in orde zijn, zullen worden aangeschreven.

Het is de laatste tijd veel drukker geworden aan het kruispunt ‘Den Teut’ aan de N9 en de Ringlaan in Eeklo. Door de werken op de N49 is er meer verkeer dan de weg eigenlijk kan slikken. Nochtans was er beterschap, doordat de lichten beter werden afgesteld. Het verkeer zal weer rustig worden als de werken afgelopen zijn. De stad volgt de situatie op de voet en geeft de problemen door aan het agentschap van Wegen en Verkeer. Bij de opmaak van het technisch plan voor de doortrekking van de Ring zal ook gekeken worden naar het kruispunt.


  • Bron: Het Laatste Nieuws