Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 6 december

gepost 10 months ago, op dinsdag, 5 december 2017 door Crew

Gisteren opende in Aalter aan het Stationsplein een nieuwe kaaswinkel. De nieuwe winkel in het nieuwe woonproject ‘De Smedenpoort’ krijgt de naam Chee(r)se. Volgens zaakvoerder Maarten Lanckzweirt kan de zaak enkel succesvol worden. Hij zegt dat de winkel goed gelegen is en dat het een gat in de markt is in Aalter. Hij wil enkel unieke kaasplanken aanbieden, afhankelijk van de prijs. Hij heeft zo’n 90 kazen in zijn winkel. Buiten de kaasplanken kan je er ook charcuterie, wijnen, broodjes en meeneemkoffie krijgen.

In Brugge hingen vrijwilligers zaterdag maar liefst twee kilometer sjaal rond de Sint-Salvatorskathedraal. Het initiatief kwam van de jeugddienst van het Bisdom Brugge. Oorspronkelijk wouden ze een kleinere sjaal breien, maar het succes was zo groot dat hij twee kilometer werd. Er kwamen mensen helpen uit verenigingen en zorgcentra. Het doel van de sjaal was geld inzamelen voor Music for Life, met de actie werd maar liefst 15 000 euro ingezameld. Dat geld gaat naar jeugdhuis De Takel in Oostende, therapeutische zorg Tejo in Brugge en de West-Vlaamse kampen De Zonnebloemblaadjes.

Maandag bleef de Kruidvat in Zomergem dicht door een vakbondsactie. Het personeel vraagt meer respect van de directie, wil dat onkosten vergoed worden en dat de werkdruk te hoog ligt. Ze vinden ook dat het personeel te weinig loon krijgt naar de gepresteerde uren. De staking is in naam van alle medewerkers van de keten. Na de middag ging de winkel terug open.


  • Bron: Het Laatste Nieuws