Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 3 januari

gepost 9 months ago, op dinsdag, 2 januari 2018 door Crew

In Eeklo is bij het afsteken van vuurwerk brand ontstaan. De vuurpijl landde op het dak van een woning in de Kerkstraat, dat vuur vatte. De brand werd bijna onmiddellijk door de bewoners geblust. De brandweer moest enkel nog nablussen.

De brandweer van Kaprijke moest op oudejaarsdag water wegpompen in de straten. Door de hevige regenval lagen de straten blank. Een reden voor het wateroverlast kan zijn dat de rioleringen nog niet gescheiden zijn. Het was al de vijfde keer dat de brandweer water moest wegpompen. Als het water niet werd weggepompt zou de situatie nog verergeren, zegt sergeant Filip Overmeire. Om die situatie in de toekomst te vermijden, zal de gemeente een opvangput van regenwater installeren.

In Zelzate is in de Kasteelkaart zaterdag namiddag in een woning een zwaar gaslek ontstaan. Er was zelfs even een grote steekvlam. De hulpdiensten wilden de bewoners uit 24 woningen evacueren. Dat was toch niet nodig. De elektriciteit werd wel afgekoppeld om explosies te vermijden. Tegen 18 uur was het gaslek gedicht.

Groen Lovendegem, Waarschoot en Lovendegem gaan tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen met een eigen lijst naar de kiezer. Bij de vorige verkiezingen gingen ze nog samen met SP.A, maar nu gaan ze dus apart. Ondertussen wordt achter de schermen gewerkt aan Groen! Lievegem, een nieuwe partij die na de fusie van de gemeenten zal ontstaan. Ze willen hun krachten bundelen om sociale en ecologische agendapunten te realiseren.


  • Bron: Nieuwsblad