Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 28 februari

gepost 7 months ago, op dinsdag, 27 februari 2018 door Crew

In de nieuwe politiezone Aalter-Lowazo zal de nieuwe fusiegemeente Aalter zestig procent van de kosten betalen. Lievegem, de andere fusiegemeente, betaalt de andere 40 procent. Na het vertrek van Nevele uit de LoWaZoNe, vormen Aalter en Knesselare een nieuwe politiezone. Het aantal agenten stijgt ook naar 137 tegen 2020. De ploegen zullen opereren vanuit Zomergem. De wijkwerking in zowel Waarschoot als in Lovendegem zal worden versterkt.

De inkomsten van de stad Brugge uit parkeergelden zijn sterk versterkt. Die gingen van 2 tot bijna 4 miljoen euro per jaar, daarbij zijn boetes niet meegeteld. Dat komt omdat er een nieuw parkeerplan werd ingevoerd, waarbij de prijzen om te parkeren hoog liggen. Daarom parkeren steeds meer mensen langs de ring en niet meer in het centrum van Brugge. Dat is negatief voor de lokale handelaars. Burgemeester Renaat Landuyt (CD&V) maakt zich geen zorgen. Hij zegt dat er volop wordt gewerkt aan de uitbreiding van de ondergrondse parkings in Brugge. Onder andere de parking onder het Zand wordt uitgebreid met 600 plaatsen.

In Oost-Vlaanderen werd gisteren de kettingbotsing van Nazareth op 27 februari 1996 herdacht. Daarom werd overal in de provincie extra gecontroleerd door de politie. Er werd gecontroleerd op snelheid, papieren, maar ook op het gebruik van verdovende middelen en de gsm achter het stuur. Het hoofddoel van de actie was de burgers sensibiliseren. "Elke verkeersgebruiker moet beseffen dat elke beslissing grote gevolgen kan hebben”, zegt gouverneur Jan Briers. Hij wil het aantal snelheidsovertredingen laten dalen tot 3 procent, de laatste jaren lag dat op 6 procent.


  • Bron: Het Laatste Nieuws