Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 16 mei

gepost 3 months ago, op dinsdag, 15 mei 2018 door Crew

In Aalter is het dit weekend Stoasiekirmesse. Naast een aantal kermisattracties zijn er ook optredens, een muziekquiz. Op pinksternamiddag staat de tweede editeie van ‘Straffe verhalen met Straffe Hendrik’ op het programma. Daarin worden verhalen die uit het leven gegrepen zijn op een persoonlijke manier verteld. De verteller kan de waarheid vertellen, maar hij kan ook liegen. Dat is aan het publiek om uit te maken. Wie wil meespelen als kandidaat kan meedoen voor vijf euro. wie graag een verhaal wil vertellen kan dat ook, maar dan moet je je wel inschrijven bij John Tabasko of Patriek Vanlaere. De opbrengst van het evenement gaat naar ‘Friends for Patrick’.

In het najaar van 2019 starten grote riolerings –en wegenwerken in de stationsbuurt van Sint-Maria-Aalter. Die zullen ruim een jaar duren. Toch zullen de werken al beginnen in augustus in de Vaanders en Bokhoutlaan. Dat komt door de strikte planning van de NMBS voor de aanleg van het derde en het vierde spoor. Om niet in het vaarwater van de spoorbond te komen. De werken in de Vaanders en de Bokhoutlaan duren tot eind dit jaar.

In Brugge wordt alles voorbereid voor een titelfeest op pinkstermaandag. Nu Club Brugge kampioen is, zullen de spelers als helden ontvangen worden. Ze zullen niet op bootjes de stad binnenvaren, maar wel via een open spelersbus. Verder staat er nog niets op papier, maar de verschillende opties worden bekeken. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de wens van Club Brugge zelf. Na de titelwedstrijd tegen Standard werd er al feest gevierd met zo’n 3.000 supporters, maar er wordt nog een evenement georganiseerd. Ook bij de thuismatch tegen KAA Gent zal er gevierd worden.


  • Bron: Het Laatste Nieuws