Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 15 november

gepost 10 months ago, op dinsdag, 14 november 2017 door Crew

Melanie Wijgergans wordt de nieuwe coördinator voor Netwerk Meetjesland. Ze is de opvolger van Frederik Moreau in de streekorganisatie. Wijgergans heeft jarenlang in een bank gewerkt en baat samen met haar man ook B&B Het Eycken Huys uit in Poeke. Haar takenpakket bestaat uit de coördinatie van projecten van de streekontwikkeling in het Meetjesland. Ook initiatief nemen om de samenwerking tussen bedrijven en het middenveld sterker te maken. Een van haar eerste opdrachten is het Meetjeslandse klimaatproject mee gestalte te geven.

In de nieuwe editie van Gault Millau is het Meetjesland met zeventien restaurants goed vertegenwoordigd. Aalter heeft de meeste toprestaurants per vierkante kilometer. Het beste restaurant in het Meetjesland is ’t Vijfde Seizoen van Broes Tavernier. Hij is blij dat ze kunnen bevestigen en dat ze een vaste waarde zijn geworden. Ook Calla’s en Bacchus krijgen een vermelding. Restaurant Woestyne kreeg de zelfde score als vorig jaar. Chef Tim Vervynckt is een beetje teleurgesteld. Onder de nieuwkomers zijn ook twee Meetjeslandse restaurants te vinden, dat zijn Restaurant Kwizien uit Maldegem en Arthe uit Ertvelde.

De stad Brugge heeft de loodsen Himpe in de Groenestraat verkocht aan projectontwikkelaar Vanhaerents Development. Op de plaats zullen woningen komen. Vroeger vonden turnclub Rust Roest, boksring Wimme Boxing en de Brugse Krachtsport onderdak in de gebouwen. Oorspronkelijk wilde de stad op die locatie een nieuwe sporthal bouwen, maar het ziet af van die plannen. De verkoop van de site is volgens schepen van Financiën een goede zaak voor de buurt en voor de stad. Hij zegt dat er meer financiële middelen vrijkomen en dat de groene binnentuin zal kunnen opengesteld worden voor de buurt. De projectontwikkelaar hoopt vijftig woningen te kunnen bouwen. Ze bekijken nog volop de mogelijkheden en hopen volgend jaar een bouwvergunning aan te vragen. Zodra die er is, gaan de gebouwen tegen de vlakte.

Deze voormiddag is het extra druk langs de wegen in Zomergem, want maar liefst 750 leerlingen trekken de baan op. De scholen Sint-Martinus en Campus Zomergem organiseren de wandeltocht ‘Walk to You’. De leerlingen zullen in 3 tochten naar elkaar toe wandelen, allemaal gekleed in een fluo-outfit. Rond 11 uur is er een gemeenschappelijk moment op de markt van Zomergem. De leerlingenraad zal chocomelk verkopen ten voordele van ‘De Warmste Week’. Ook dans komt aan bod en er wordt een ‘mister en miss fluo’ verkozen.

Kenny Belaey heeft heel erg nipt naast een vijfde wereldtitel in het Trial gegrepen. De 34- jarige Aalternaar strandde op een derde plaats, met evenveel punten als de nummers een en twee. Hij is misschien wel de oudste van het pak, maar Belaey deed tot het einde van de wedstrijd mee voor de overwinning. Uiteindelijk sloot hij af met een totaalscore van 220 punten. Belaey reageert niet ontgoocheld, maar hij weet wat er misliep. Hij is zeer trots dat hij al voor de zestiende keer op achttien WK’s het podium haalt. Zondag deed hij ook mee aan het WK Cross-country Eliminator, daar behaalde hij de dertiende plaats.

Wie gaat shoppen bij Driespoort, kan er voortaan ook zijn vuile was laten zwieren. Het shoppingpark langs de Gaversesteenweg installeerde een waskiosk op de parking. Een initiatief die enkele jaren geleden aan de carrefour aalter ook al werd geprobeerd maar werd geschrapt na een korte periode

De 27-jarige vrachtwagenchauffeur M.A. die in december 2015 het rode licht negeerde op de N49 in Maldegem en zo de wagen van Arseen van Landschoot in de flank greep, heeft een milde straf gekregen. Arseen overleed ter plaatse, zijn vrouw Maria Versieck bezweek drie weken later aan haar verwondingen.


  • Bron: Het Laatste Nieuws