Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 14 februari

gepost 6 months ago, op dinsdag, 13 februari 2018 door Crew

Aalter is een ‘Hartveilige gemeente’. Om die titel binnen te halen moest minstens tien procent van het gemeentepersoneel de opleiding ‘Reanimeren en Defibrileren’ van het Rode Kruis volgend. Er namen 26 personeelsleden deel en daardoor werd de titel dus binnengehaald. Er worden ook cursussen georganiseerd voor de bevolking. Er hangen ondertussen al acht AED-toestellen op openbare plaatsen. De gemeente wil dat zoveel mogelijk mensen de toestellen kunnen gebruiken.

De brandweer van Brugge is uitgerukt voor een melding van een brand in de Vossensteert in Assebroek. Een buurtbewoner zag rook opstijgen uit een woning en verwittigde de hulpdiensten. De brandweer vond geen brandhaard. Vermoedelijk zag de buurtbewoner de stoom van een boiler. Er was van brand of rook geen sprake.

Broer en zus Lieve en Lieven Swanckaert uit Adegem zijn de twee ambassadeurs voor de stroom De Lieve.Omdat ze verkozen zijn kregen ze een ballonvlucht. Toerisme Meetjesland en Plattelandscentrum Meetjesland willen de stroom dit jaar uitspelen als toeristische troef. Er komen tegen de zomer twee nieuwe fietsroutes rond de stroom. Er wordt ook gewerkt aan een nieuwe website met verhalen over De Lieve en het Schipdonkkannaal.


  • Bron: Het Laatste Nieuws