Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 11 april

gepost 5 months ago, op dinsdag, 10 april 2018 door Crew

De scholen Emmaüsinstituut en De Beuk in Aalter zullen hun sporthallen voortaan na de schooluren openstellen voor sportclubs. Daarvoor wordt samengewerkt met de gemeente. Groen Aalter is heel blij met de samenwerking, want zij deden het voorstel al vijf jaar geleden. “Door de samenwerking kunnen de scholen extra Vlaamse subsidies krijgen om sporthallen te renoveren”, zegt waarnemend burgemeester Patrick Hoste (CD&V).

10 Albanezen zijn door het Openbaar Ministerie veroordeeld tot 6 jaar celstraffen omdat ze op grote schaal cocaïne dealden in onder meer Brugge, Oostende en Roeselare. Ze zouden een omzet van honderdduizenden euro’s hebben, maar dat kan slechts een begin zijn. Er werd zelf gedeald aan het AZ Sint Jan in Brugge. Het onderzoek loop al sinds 2016. Ze gebruikten valse namen en verwisselden vaak van schuiladres. Het geld werd naar Albanië gesmokkeld via onder meer Western Union. De bende werd gevat toen de politie binnen viel in verschillende schuilhuizen. De dealers riskeren straffen tussen 40 maanden en 6 jaar.

Een vrouw uit Kaprijke is veroordeeld tot vijf maanden cel met uitstel en 2.100 euro boete voor diefstal van een mestkar. De diefstal gebeurde twee jaar geleden. Een landbouwer merkte dat zijn mestkar was verdwenen. Die werd gevonden op het erf van de vrouw. Ze beweerde dat ze niks met de diefstal te maken heeft. Ze zei dat ze de mestkar gekocht had van haar vader en later zei ze dat het de maffia was die de kar op haar erf had gedumpt.


  • Bron: Het Laatste Nieuws