Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 10 januari

gepost 8 months ago, op dinsdag, 9 januari 2018 door Crew

In Aalter zijn de werken van de centrum vernieuwing weer gestart. Het wordt een jaar vol bouwwerken voor de Aalternaar. De gemeente investeert maar liefst twintig miljoen. De belangrijkste werven zijn de werken aan het nieuwe circulatieplan in het centrum van Aalter. Verder wordt er aan het station verder gewerkt aan het nieuwe kunstencentrum en wordt het Stationsplein helemaal heraangelegd. Er wordt daarnaast nog gewerkt aan nieuwe fietspaden in de Bellemstraat en de Bellemdorpweg. Er wordt een tweede ondergrondse parking aangelegd aan het Hof Van Praet. Ten slotte wordt er nog een brug gelegd over het kanaal, waardoor industrietereinen Lakeland en Woestijne met elkaar verbonden worden. In 2018 worden nog meer kleinere aanpassingen gedaan in de straten, maar die zullen minder invloed hebben op de bewoner.

De politie van Brugge is zaterdagnacht tussenbeide gekomen bij een opstootje in de Gentpoortstraat. Cafébewoners veroorzaakten heel wat nachtlawaai, wat de buurtbewoners niet konden appreciëren. Ondanks dat de politie al een waarschuwing gaf, bleven de cafégangers lawaai maken en kwam het tot een conflict. Ze begonnen te vechten, waarbij de bril van de caféklant sneuvelde. De politie stelde een proces-verbaal op.

De brandweer van Brugge heeft maandagavond 2 vrouwen moeten bevrijden uit hun wagen nadat de wagen in een vijver belandde. De vrouwen reden met hun voertuig op de rotonde van het winkelcentrum B-park. De vrouwen verloren de controle over het stuur en de wagen belandde in de vijver van de rotonde. De twee durfden niet meer uit hun wagen te stappen en werden bevrijdt door de brandweer. Het is nog niet duidelijk hoeveel schade er is aan de wagen.

In Maldegem is de 59-jarige Frank Ballegeer verkozen tot nieuwe Prins Carnaval. Hij zetelt in Maldegem voor N-VA in de gemeenteraad. Frank is blij met zin nieuwe titel. Hij is met brugpensioen en daarom heeft hij alle tijd om zich te engageren. De Raad van Elf vroeg Frank op café of hij de nieuwe Prins Carnaval wou worden en daar heeft hij dus “ja” op gezegd.

In Eeklo is het nieuwe zwembad voor de eerste keer gevuld met testwater. De constructie is klaar en de aannemer wil op die manier de technische installatie testen. Het nieuwe bad zal Verbauwenbad genoemd worden, naar de bekende Eeklose zwemfamilie Verbauwen. De opening staat gepland voor in juli.


  • Bron: Het Laatste Nieuws