Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws vrijdag 9 maart

gepost 6 months ago, op donderdag, 8 maart 2018 door Crew

De stad Brugge roept de inwoners op om tussen 17 en 31 maart massaal zwerfvuil te gaan opruimen. Er wordt een XXL-vuilnisbak op het Stationsplein en op de Burg geplaatst. Verder wordt een promotiefilm gemaakt om de campagne extra in de verf te zetten. Inwoners kunnen via de site laten weten of ze een actie op poten zetten. Je kan ook opkuismateriaal reserveren. Burgemeester Renaat Landuyt hoopt dat er zo’n 1.000 mensen zullen meehelpen opruimen.

KWB Aalter organiseert op zaterdag 10 maart een voedselinzameling voor vzw De Toevlucht Aalter. Tussen 9 en 12 kunnen goederen gebracht worden naar De Toevlucht in de Sint-Jozefsstraat. Koffie, thee, suiker, droge voeding en conserven kunnen binnengebracht worden. Wie op die dag niet kan gaan, maar toch nog producten wil geven, kan contact opnemen met KWB om op een ander moment te schenken.

Werkzoekenden uit Aalter en omgeving kunnen op zaterdag 10 maart naar de Jobbeurs in jeugdcentrum Kadans. De organisatie is in handen van ACV, OCMW, Unizo, Kadans en Vives. Het evenement loopt van 10 tot 16 uur. Meer info is te vinden op het facebookevemenet ‘Jobbeurs Aalter’.

In Oosteeklo wordt tot en met zondag carnaval gevierd. Zondag komt het hoogtepunt met de halfvastenstoet. “Het is al jaren dat de zogenaamde ‘Carnavalvîrkens’ carnaval vieren, het is een traditie”, zegt Stijn Van de Veire. Alles duurt wel maar een weekend, maar dat wil zeggen alles gegeven wordt. Vrijdag wordt de prins Carnaval gekozen, zaterdag volgt een kindernamiddag en een kroegentocht. Zondag wordt dan afgesloten met de Halfvastenstoet met de Varkentjesworp. Dan wordt de meeste drukte verwacht.


  • Bron: Het Laatste Nieuws