Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws vrijdag 8 december

gepost 10 months ago, op donderdag, 7 december 2017 door Crew

Aalter krijgt er vanaf dit weekend een nieuw eetconcept bij. Julie Vandenberghe opent Jules Bar op het dorpsplein van Bellem. De winkel komt op de plek waar vroeger de krantenwinkel zat. Het wat moeilijk voor haar om verrassend uit de hoek te komen omdat Aalter al veel variatie heeft qua horeca. In haar eetcafé kan je genieten van tapas. Niet de klassieke tapas, maar verassende smaakcombinaties. Ze wil zoveel mogelijk producten zelf maken, je kan die producten ook kopen in een mini-winkeltje. Jules bar houdt deze maand enkele try-outs en opent officieel op 4 januari.

In Maldegem heeft Bart Van Hulle (Open Vld) de strijd gewonnen tegen de algemene belasting op economische bedrijvigheid. In 2014 besliste de gemeente Maldegem om een algemene belasting te heffen die enkel voor bedrijven geld. Dat kaartte Bart Van Hulle aan en hij krijgt nu gelijk van de raad van State, de belasting wordt afgeschaft. De gemeente zal aan alle bedrijven 7% intrest moeten terugbetalen, wat neerkomt op een bedrag van meer dan 700 000 euro. Het nieuws is opvallend omdat de gemeente Maldegem een paar dagen geleden een verlaging van de personenbelasting aankondigde.


Vier Brugse topchefs, waaronder Gert De Mangeleer en Dominique Persoone, slaan de handen in elkaar voor een goed doel. Ze hebben elk een soeprecept gemaakt en leerlingen van hotelschool Ter Groene Poorte zullen die bereiden. Het initiatief komt van Peter Laloo van restaurant Rock-Fort. Elke chef maakte zijn eigen recept. De opbrengst van de actie gaat naar vzw Clinidogs.


  • Bron: Het Laatste Nieuws