Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws vrijdag 6 april

gepost 5 months ago, op donderdag, 5 april 2018 door Crew

Op zondag 22 april is het de achttiende editie van de erfgoeddag. In Maldegem staat alles in het teken van ‘kiezen voor erfgoed’. Het programma bestaat uit vier delen. Je kan onder andere te weten komen hoe gemeenteraadsverkiezingen werden georganiseerd, er is een politiek debat over de visie tegenover erfgoed en je kan kijken naar het nieuwe Oud stad –en schepenhuis. Kinderen kunnen hun eigen verkiezingsaffiche ontwerpen aan de hand van hun portretfoto. Een uitgebreid programma kan je vinden op de website van Maldegem.

In de Knesselaarsestraat in Maria-Aalter en in de Weitingstraat in Bellem worden de spoorbruggen vernieuwt. De werken in Maria-Aalter lopen vertraging op. De brug had eigenlijk nu al open moeten zijn, maar Infrabel verschuift de datum nu naar vrijdag 18 mei. De brug in de Weitingstraat gaat normaal gezien open op 8 juni.

De Vlaamse overheid investeert meer dan 1,5 miljoen euro in de restauratie van het Grootseminarie in Brugge. Het grootseminarie is een van de topstukken van het Brugse erfgoed uit de zeventiende en achttiende eeuw. Een gedeelte van de gevels wordt gerestaureerd. De werken zijn gespreid over meerdere jaren. Na de restauratie blijft het Grootseminarie een plaats waar onder andere diocesane priesters worden opgeleid.


  • Bron: Het Laatste Nieuws