Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws vrijdag 5 januari

gepost 9 months ago, op donderdag, 4 januari 2018 door Crew

Groen! Vraagt de gemeente Aalter om dringend iets te doen aan de fietspaden tegenover het station. Door de vrachtwagens die constant over de fietspaden rijden, is de kwaliteit sterk verminderd. Ze liggen vol plassen door de vele verzakkingen. Burgemeester Patrick Hoste zegt dat het niet eenvoudig is om het probleem aan te pakken door de omliggende bouwwerven. Dit jaar wordt het volledige stationsplein vernieuwd. Daarbij zullen het openbaar vervoer, de fietser en de voetganger de belangrijkste rol spelen.

Een dertiger uit Zeebrugge kreeg gisteren een totaalstraf van 60 maanden met uitstel in het Gentse hof van beroep voor afpersing en omdat hij op grote schaal drugs dealde. De man verkocht meer dan 100 gram harddrugs, waarmee hij enkele duizenden euro’s verdiende. Hij werd in 7 maanden tijd driemaal aangehouden. In augustus belandde hij in de cel tot oktober. In december belandde de man opnieuw in de cel voor een diefstal. Hij werd dan terug vrijgelaten, maar na een nieuwe winkeldiefstal, zit hij nu weer vast. Eerst kreeg de man slechts 30 maanden voor het dealen, maar door de optelsom van de feiten werden het er 60.

Op zondag 7 januari slaan de verenigingen van Maria-Aalter de handen in elkaar en organiseren ze voor de twintigste keer een nieuwjaarsreceptie. Iedereen wordt om 11 uur uitgenodigd in de ontmoetingszaal van het dorp. De receptie duurt tot 13.30 uur.


  • Bron: Het Laatste Nieuws