Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws vrijdag 4 mei

gepost 4 months ago, op donderdag, 3 mei 2018 door Crew

In Aalter komen de Oogstfeesten terug na enkele jaren afwezigheid. Die werden omgebouwd tot Summerfest Aalter, maar nu is toch besloten om een apart weekend Oogstfeesten te houden. Op de Oogstfeesten zal de grootste tractorpulling van het land gehouden worden. Er komt ook nog kinderanimatie en enkele kermisattracties, maar de hoofdact blijft de tractorpulling. De presentator is als vanouds Dirk De Smul. De Oogstfeesten vallen dit jaar op 5 augustus.

In Brugge rijden drie gratis pendelbusjes rond in de binnenstad. Elke zaterdag en een zondag per maand kan je genieten van de service. Busmaatschappij Keolis zorgt ervoor dat alles in goede banen wordt geleid. De busjes zijn drie diesels en vormen een alternatief voor de vervuilende bussen van De Lijn. Later wordt overgeschakeld op elektrische busjes. De shuttledienst is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers en er is gratis wifi voorzien.

Yoren Grimonprez uit Maldegem heeft de wedstrijd Junior Journalist Oost-Vlaanderen gewonnen in de categorie tweede graad middelbaar. Hij haalde het van honderden andere deelnemers. De jury was overtuigd van zijn puntgave stijl en zijn originele benadering van het thema vriendschap. Hij schreef het verhaal ‘Verdronken vriendschap’


  • Bron: Het Laatste Nieuws