Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws vrijdag 24 november

gepost 11 months ago, op donderdag, 23 november 2017 door Crew

Gezinsbond en Natuurpunt planten samen met heel wat jonge ouders een nieuw geboortebos aan in De Vaanders, dat is op de grens van Aalter en Sint-Joris. Het is een mooie traditie om een boom te planten bij de geboorte van een kindje. “Een boom staat symbool voor levenskracht en levert een waardevolle bijdrage aan een gezonde leefomgeving”, dat zegt Patrick Bleyenberg. Het wordt het eerste gemeente -en provinciegrens overschrijdend geboortebos in Vlaanderen. In het Ganzeveld is al zo’n geboortebos aangeplant, daar komt dus nu nog een tweede bij.

Aan het station van Brugge is dinsdagavond een nieuwe vechtpartij vermeden nadat opvoeders van de omliggende scholen een boodschap onderschepten. Aanleiding voor de ‘vecht-oproep’ was een incident aan het station eerder op de dag waarbij jongeren van amper 12 jaar betrokken waren. De Zehbi’s, een andere jeugdbende uit Brugge zijn dus maar het topje van de ijsberg, er is meer aan de hand in de stationsomgeving.

IVM, een afvalverwerkingsbedrijf uit Eeklo heeft beslist om haar afvalenergiecentrale in 2019 te laten vernieuwen. Het totale kostenplaatje komt neer op 35 miljoen euro. Daarnaast wordt nog eens 3 miljoen euro uitgegeven aan nevenprojecten zoals een nieuwe schouwpijp met skybox. Van daaruit krijg je een prachtig uitzicht op de streek, al wordt dit niet voor iedereen toegankelijk. De werken zullen anderhalf jaar duren, tijdens de werken zal de centrale niet kunnen gebruikt worden.

Het toerisme zit nergens zo sterk in de lift als in Oost-Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van de Federale Overheidsdienst economie. In totaal werden zo’n 150 000 overnachtingen geboekt. Dat is een stijging van 12 procent ten opzichte van vorig jaar. Ook het aantal buitenlandse toeristen steeg, terwijl er vorig jaar een daling was. “Dat was ongetwijfeld te wijten aan de terreurdreiging”, dat zegt Eddy Couckuyt, verantwoordelijke voor het Toerisme in Oost-Vlaanderen. Dat het vertrouwen in België en Vlaanderen zich terug herstelt is volgens hem een zeer goede zaak.

Sinterklaas en Zwarte Piet komen twee weekends naar het Stoomcentrum in Maldegem voor de jaarlijkse sinterklaastreinen. In het weekend van 25 en 26 november en het weekend van 2 en 3 november kan je samen met de Sint op de trein zitten. Er wordt een ritje gemaakt en daarna krijgen de kinderen een cadeautje. De kinderen moeten altijd vergezeld zijn van een volwassene. Inschrijven kan op de website van het stoomcentrum.


  • Bron: Het Laatste Nieuws