Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws vrijdag 2 maart

gepost 7 months ago, op donderdag, 1 maart 2018 door Crew

Door de vrieskou konden de inwoners van Aalter schaatsen op de Kraenepoel. Het was dikker dan 4 centimeter en was dus dik genoeg om op geschaatst te worden. De ijspret was wel van korte duur, want om 15 uur moest iedereen de schaatspiste verlaten. Op de Machelenput in Zulte en op de Oude Leiearm in Deinze wou men ook schaatsen, maar daar was het ijs niet dik genoeg. Ook de komende dagen kan er niet meer geschaatst worden, want de temperaturen zullen blijven stijgen.

Een 41-jarige man uit Assenede riskeert drie maanden cel met uitstel en 600 euro boete omdat hij een onterechte klacht had ingediend tegen vier agenten van de politiezone Meetjesland-Centrum. De agenten moesten tussenbeide komen omdat er problemen waren. De man wilde vechten en de agenten moesten hem met geweld in toom houden. Hij diende daarna een klacht in tegen de politie omdat hij te hard werd aangepakt. Hij zou onder andere geschopt geweest zijn. De procureur gaf de man ongelijk en de zaak werd geseponeerd omdat de politie goed had gehandeld. De rechter doet uitspraak op 14 maart.

Binnenkort worden drones ingezet om windmolens op zee, maar ook om havenbedrijven te controleren. Noordzee Drones, een opleidingscentrum voor dronepiloten, organiseert een cursus ‘inspectie' die al helemaal is volgeboekt. Met drones kan sneller en beter worden geïnspecteerd. In het buitenland worden de drones al vaak ingezet. In de Verenigde Staten worden tot twintig windmolens gecontroleerd per dag via een drone, terwijl in ons land twee werknemers één dag bezig zijn aan een windmolen. Staatssecretaris voor de Noordzee Philippe de Backer (Open Vld) zegt dat de dronesector sterk groeit en dat die in veel gevallen een verlengstuk kan zijn voor bedrijven.


  • Bron: Het Laatste Nieuws