Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws vrijdag 13 maart

gepost 5 months ago, op donderdag, 12 april 2018 door Crew

De stallen van de oude kasteelhoeve in Poeke worden afgebroken. Die zijn al meer dan honderd jaar oud. Er wordt een nieuwe stal gebouwd, die zal gebruikt worden als bezoekerscentrum. Het zou de draaischijf moeten worden van het hele kasteeldomein. Kinderen zullen er de natuur van het bos kunnen ontdekken en je zal er lokale producten kunnen kopen. Het OCMW wil ook investeren en maakt 150.000 euro vrij voor de bouwwerken. De werken zullen ongeveer een jaar duren.

Een Roemeense transportfirma die werkt voor een tweetal Zeebrugse bedrijven heeft een boete gekregen van 180.000 euro voor sociale dumping waarvan de helft effectief moet betaald worden. Ze hadden geen sociale bijdragen betaald ondanks de firma enkel vanuit België werkt, terwijl hun zetel in Roemenië gevestigd is. Naast de boete moet de firma 105.000 euro aan ontweken belastingen betalen. De zaakvoerder kreeg een celstraf van 6 maanden en een boete van 36.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk.

De gemeente Assenede maakt een plan op om een recreatiesite te maken op de sportterreinen van Bassevelde. Als voorbeeld wordt gekeken naar projecten zoals Oosteeklo en Assenede-centrum. Nu wordt er al gevoetbald en ook de ruitersvereniging is daar actief. Op termijn moeten er jeugdlokalen komen voor de KLJ. De plannen zouden wel pas uitgevoerd worden na de komende gemeenteraadsverkiezingen.


  • Bron: Het Laatste Nieuws