Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws vrijdag 1 juni

gepost 3 months ago, op donderdag, 31 mei 2018 door Crew

Het langdurig ziekteverzuim is in Oost-Vlaanderen de laatste drie jaar met 20 procent gestegen. Dat blijkt uit een analyse van HR-dienstverlener Acerta na een analyse van gegevens van werknemers bij meer dan 40.000 werkgevers. Ziekteverzuim wil zeggen dat een werknemer niet komt werken wegens ziekte. Het hoogste percentage van niet-gepresteerde werkbare uren komt van medewerkers die langer dan een jaar ziek zijn. De stijging is een probleem. De reglementering over re-integratie moet voor minder gevallen van langdurige ziekte bijkomen. “Het is belangrijk dat we een deel van de langdurig zieken kunnen reactiveren op de arbeidsmarkt”, zegt Lieve De cock, kantoordirectrice in Aalst.

In West-Vlaanderen is het provinciaal rampenplan woensdagochtend afgekondigd nadat er brand was uitgebroken in Ons Erf in Brugge. Daar verblijven mensen met een aangeboren handicap. De brand ontstond ‘s ochtends in de keuken van de leefgroep. Daardoor dreigden 20 personen te moeten worden geëvacueerd en daarom werd het provinciaal rampenplan afgekondigd. Al na een klein half uur werd het al terug afgeblazen. De begeleiders konden het vuur in de keuken zelf doven. Er raakte niemand gewond en niemand moest worden geëvacueerd. de schade is minimaal.

In de Huysmanhoeve in Eeklo wordt op zondag 3 juni de Meetjeslandse schapendag georganiseerd. Er zijn tentoonstellingen van meer dan 15 schapenrassen en er is een knuffelweide met kleine lammetjes. Er zijn verder nog standen rond voeding voor schapen, lamsvlees en wolverwerking. De Landelijke Gilden stelt er zijn schapenwerking voor.


  • Bron: Het Laatste Nieuws