Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws vrijdag 1 december

gepost 10 months ago, op donderdag, 30 november 2017 door Crew

Basisschool ‘De Beuk’ uit Aalter zet zich in voor het project ‘geZONtijd’. Het project, dat opgesteld werd door Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits, wil kinderen aanzetten om meer tijd te besteden aan beweging. Alle Vlaamse leerlingen uit het basisonderwijs leggen tijdens een schooljaar samen de afstand tot de zon af. De Beuk engageert de leerlingen om minstens een kwartier per dag te bewegen. Dat doen ze op allerlei manieren: via actievere middagspeeltijden en bewegingstussendoortjes.

Gisteren was een eerste winterprik op te merken en dat zorgde al meteen voor heel wat problemen op de weg. In totaal werd in Vlaanderen meer dan 400 km file gemeten. In onze regio waren grotendeels ongevallen met blikschade. Er raakte wel een fietser lichtgewond in Sint-Andries toen die door een auto werd aangereden. Ook wie de trein wou nemen, moest rekening houden met enkele vertragingen. Deze nacht zou er geen winterse neerslag meer vallen. Het kan wel misten en die mist kan aanvriezen. Dat kan ervoor zorgen dat het vandaag glad ligt op de wegen.

Eeklo plant een kerstshoppingsfestival van vrijdag 15 tot en met zondag 17 december. Op de markt wordt een iglodorp gebouwd en op zaterdagavond 16 december is er een groot lichtspektakel. De kerstmarkt zal zo’n 30 000 euro kosten. Er wordt dit jaar niet voor kerstchalets gekozen, maar voor kerstiglo's. dat zal visueel heel mooi zijn, maar het is meteen ook een zekerheid voor mocht het regenen of sneeuwen”, dat zegt Eddy De Ketelaere. Ook in het Krugercentrum zal je terecht kunnen voor enkele kraampjes en workshops voor kinderen.


  • Bron: Het Laatste Nieuws