Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws maandag 8 januari

gepost 8 months ago, op zondag, 7 januari 2018 door Crew

De Brugse brandweer is voor de derde keer in een maand moeten uitrukken voor een zogezegde brand op de Markt. Voorbijgangers zagen rook opstijgen uit een gebouw en verwittigden de hulpdiensten. Toen de hulpdiensten toekwamen bleek er helemaal geen brand, maar was het gewoon damp van een warme lamp op het dak van een café, die damp leek op een rookwolk. Hetzelfde overkwam de brandweerlieden al een aantal keer in december.

Zomergem wil de snelheid van de chauffeur laten dalen en investeert in snelheidsborden. De borden tonen hoe snel de passanten rijden, wie te snel rijdt krijgt een rood en boos gezichtje. Er zijn al mobiele snelheidsborden en op die plaatsen wordt echt trager gereden, dat zegt burgemeester Tony Vermeire (CD&V). de investering kost 25 000 euro, maar de gemeente is er zeker van dat trager verkeer ook goed is voor de zwakke weggebruiker.

Vrijdag zijn alle klanten en personeel van Burger King op de Brugse Markt geëvacueerd na een brand. Bij het grillen van de hamburgers vatte het vet plotseling vuur. Het vuur schoot meteen richting de dampkap, maar gelukkig raakten de vlammen er niet in. Alle zestig klanten moesten het pand verlaten. De brandweer controleerde het hele gebouw. Er bleek geen gevaar meer, dus alles kon terug opgestart worden. De mensen die hun eten moesten laten staan, kregen een nieuwe bestelling.

In Knokke heeft een nieuwe Roemeense verdachte zichzelf aangegeven bij de politie. In de zaak rond de dubbele ramkraak, waarbij twee wagens inreden op de etalage van Louis Vitton en juwelier Colman. De dieven stalen zo’n 150 dure handtassen. De politie startte meteen een klopjacht, waarbij een 35-jarige Roemeen kon worden opgepakt. Nu is dus een nieuwe verdachte aan het licht gekomen. Zijn advocate zegt dat hij had gelezen over de feiten in zijn thuisland en is naar België gekomen, hij zijn verantwoordelijkheid opnemen.


  • Bron: Het Laatste Nieuws