Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws maandag 5 maart

gepost 7 months ago, op zondag, 4 maart 2018 door Crew

Jan De Crem, voormalig burgemeester van Aalter en vader van Pieter De Crem, werd geërd met een wapenbrief ‘Leoni Nulles Limes’. Die brief betekent letterlijk ‘voor de leeuw geen grens’. Hij kreeg deze erkenning uit de handen van minister-president Geert Bourgeois. Jan De Crem was tussen 1958 en 1994 burgemeester van Aalter. Hij was ook lange tijd provincieraadslid en hij was ook een aantal jaar voorzitter van de provincieraad.

Moordenaar Oliver Bolte uit Blankenberge moet voor assisen verschijnen voor de moord op zijn 71-jarige moeder en zijn pillenleverancier die 49 jaar was. Op 7 maart vorig jaar vonden mountainbikers het levenloze lichaam van Norbert Bocher langs een jaagpad in Brugge. Even later vond de brandweer het verkoolde lichaam van Renate, de moeder, in een brandend appartement in Blankenberge. Voor dat de vrouw stierf kreeg ze nog enkele messteken toegediend. Hij pleegde de moorden uit wraak. De zaak wordt doorverwezen naar assisen, omdat moordzaken niet meer worden voorgeleid voor de correctionele rechtbank. De verdachte nam ook een nieuwe advocaat nadat er een vertrouwensbreuk was met zijn vorige advocate.

Een 62-jarige man uit Eeklo moest voor de correctionele rechtbank verschijnen omdat hij met een te korte short op zijn fiets reed in de buurt van de Vrombautstraat. Een meisje en haar moeder konden de man zijn geslachtsdeel duidelijk zien, het was niet de eerste keer dat ze dit zagen. De man staat terecht voor openbare zedenschennis. De advocaat van de man zegt dat hij een huidaandoening heeft en daardoor een jeukaanval krijgt bij hitte. Daarom deed hij geen jeansbroek aan, maar enkel een short. Het was niet de bedoeling om mensen af te schrikken. Voor openbare zedenschennis moet trouwens een intentie zijn, die was er niet volgens de advocaat.


  • Bron: Het Laatste Nieuws