Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws maandag 4 juni

gepost 3 months ago, op zondag, 3 juni 2018 door Crew

In jeugdcentrum Kadans in Aalter kunnen studenten deze maand elke ochtend vanaf 08:30 uur samen studeren. Een van de polyvalente vergaderzalen wordt omgebouwd tot een studielokaal, waar zo’n 15 studenten kunnen studeren. Er zijn tafels en zetels en twee ventilators. Studenten krijgen koffie, thee en water. Ze krijgen ook regelmatig een vieruurtje en er worden leuke activiteiten voorzien.

De bronzen beelden die jarenlang op ’t Zand in Brugge stonden zijn gestolen. Nu lagen ze opgeborgen op een afgesloten site vlak bij het crematorium langs de Blauwe Toren. De beelden zouden volgende week verhuizen naar het Koning Albertpark, waar ze een nieuwe plaats kregen. De politie is een onderzoek gestart en hoopt via camerabeelden de dieven op te sporen. Het is nog niet duidelijk wanneer de beelden zijn gestolen. Burgemeester Renaat Landuyt (CD&V) reageert aangeslagen. Hij zegt dat dit dramatisch is en dat de beelden een van de symbolen van de stad zijn.

Sociale bouwmaatschappij Volkshaard heeft vorig jaar 24 nieuwbouwwoningen afgewerkt en renovaties uitgevoerd aan 149 woningen in het Meetjesland. In totaal bezit de firma 1.351 woningen in het Meetjesland. Er lopen verder nog projecten in bentille en Landegem. Daarmee willen ze blijven investeren en zo bijdragen aan de sociale verhuringen in het Meetjesland.


  • Bron: Het Laatste Nieuws