Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws maandag 4 december

gepost 10 months ago, op zondag, 3 december 2017 door Crew

In Aalter starten zeven gezinnen de vzw Altenatief op. De vzw is een woonproject voor kinderen met een beperking. Het is vaak niet mogelijk voor jongvolwassenen om in een zorgcentrum te komen. Daarom willen de ouders die het project leiden een huis kopen in het centrum van Aalter waar jongeren goed begeleid kunnen worden. Ze hopen dit binnen vijf tot zes maanden te kunnen realiseren. Daarvoor zoeken ze natuurlijk nog sponsors, wie geïnteresseerd is kan terecht op hun website

In Brugge worden vijftien stadsgebouwen energiezuiniger maken. Onder andere het stadhuis, ’t Brugs Vrije en het zwembad Jan Guiline worden onder handen genomen. Er worden stookolie installaties vervangen en er worden zonnepanelen geplaatst. De ingrepen zullen zo’n 3,5 miljoen euro kosten. Tegen eind volgend jaar moeten de meeste gebouwen vernieuwd zijn.

Vrijdag opende restaurant ’t Vijfde Seizoen in Aalter zijn eigen traiteurzaak met de naam Eetalage. Souschef Jeroen Poppe mag alles in goede banen leiden. Ze willen met de zaak dezelfde kwalitatieve gerechten aanbieden als in hun restaurant. De puurheid van de producten staat centraal. “Natuurlijk zal je een of twee euro meer betalen dan in de winkel. Maar in ruil krijg je kwalitatieve gerechten op je bord”, dat zegt Lien D’hooge. Wat meteen opvalt aan Eetalage is het nostalgische interieur. Zo staat er nog een oude weegschaal.

De politie van Brugge is een onderzoek gestart naar vandalisme in Zeebrugge. De daders sloegen in de loop van donderdagavond toe in de Sint-Donaasstraat en in Evendijk Oost. Ze bekladden gevels met rode verf. Ook auto’s en een aanhangwagen moesten eraan geloven. De eigenaars dienden klacht in bij de politie. Bij de politie kunnen ze het verhaal enkel bevestigen. “Onze diensten zijn volop bezig met de klachten te onderzoeken. Of er een verband bestaat tussen de incidenten, is nog niet duidelijk”, zegt de woordvoerder. De slachtoffers zelf zitten met de handen in het haar. De rode verf zal vermoedelijk blijvende sporen achterlaten.


Niet schrikken als je vandaag of begin volgende week het gemeentehuis van Aalter binnen stapt. Je wordt er ontvangen door robot Pepper. De gemeente experimenteert de komende dagen, samen met TomorrowLab, met een sprekende robot die vragen beantwoordt en mensen door het gemeentehuis leidt. “De sprekende robot zal tot en met woensdag in de inkomhal staan”, zegt schepen van Communicatie Bieke De Neve (CD&V). Aalter wil inzetten op communicatie van de toekomst. De robot staat nog niet helemaal op punt, maar er wordt aan gesleuteld. Nu kijken mensen nog raar op, maar in de toekomst wordt het normaal om met robots te communiceren. Maar het is niet de bedoeling dat de robot het personeel gaat vervangen.


  • Bron: Het Laatste Nieuws