Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws maandag 27 november

gepost 11 months ago, op zondag, 26 november 2017 door Crew

In het voorjaar van volgend jaar start de aanlag van het al jaren aangekondigde fietspad dat het centrum van Aalter met dat van Bellem moet verbinden. Tegen de zomer van volgend jaar moet het er liggen. Het fietspad in de Bellemstraat komt 2,5 meter hoger te liggen dan de rijbaan en zal gescheiden worden door een houten vangrail. In de Bellemdorpweg komt aan beide zijden van de weg een verhoogd eenrichtingsfietspad.

Het AZ Sint-Jan in Brugge bouwt in het najaar van 2018 een parkeertoren voor 350 wagens van personeelsleden. Nu is er aan het ziekenhuis vaak geen plaats om te parkeren. Er komt voor de gewone patiënten en bezoekers een nieuwe parking aan het Waggelwater. De afstand van de parking tot aan het ziekenhuis bedraagt 300 meter, maar hiervoor zouden shuttlebusjes kunnen ingezet worden.

Van vrijdagavond tot zaterdagavond kon je in Aalter pannenkoeken kopen op de Aalterse Markt. Initiatiefnemer Filip Vernemmen organiseerde een pannenkoekenbak ten voordele van Broederlijk Delen. De opbrengst gaat naar de sponsorfietstocht Dwars door Peru. Om aan die reis te mogen deelnemen moest hij minstens duizend euro aan sponsorgeld bijeenrapen en dat deed hij dus met deze pannenkoekenbak.

Regionaal Landschap Meetjesland en Agrobeheercentrum Eco starten het plattelandsproject ‘Hout=Goud’ om de knotbomenrijen en houtkanten in het Meetjesland in hun oude glorie te herstellen. Het doel van het project is knotbomen en houtkanten op duurzame wijze te gebruiken voor lokale warmteproductie. Voor het beheer van het project zullen lokale landbouwers ingeschakeld worden. Het project loopt tot eind juni 2019.

De werken in de Vullaertstraat in Oedelem zijn deze week begonnen. De toestand van de woonstraat is al jaren slecht en is de voorbije jaren nog sterk achteruit gegaan. De riolering wordt vernieuwd en er komt ook een nieuw wegdek en een voetpad. De weg wordt versmald waardoor bestuurders automatisch hun snelheid aanpassen. De werken kosten zo’n 2 miljoen euro, wanneer de werken zouden gedaan zijn is nog niet bekend.


  • Bron: Het Laatste Nieuws