Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws maandag 16 april

gepost 5 months ago, op zondag, 15 april 2018 door Crew

Twee Poolse poetsvrouwen staan terecht omdat ze fietsen zouden gestolen hebben in de stationsbuurt van Aalter. Op beelden is te zien hoe de twee fietsen opheffen en verplaatsen. Volgens hun advocaten zochten de twee hun eigen fietsen. De procureur is niet overtuigd en de vrouwen riskeren vijf maanden cel en 800 euro boete.

Langs de Komvest in Brugge is brand uitgebroken op de bovenste verdieping van een woning. De bewoners konden het huis op tijd verlaten. De brandweer had de brand snel onder controle, maar toch is de schade groot. Die is vooral op de bovenste verdieping merkbaar, op de andere verdiepingen is rook –en waterschade. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk, al lijkt een kortsluiting het meest waarschijnlijk.

In Maldegem is een nieuwe speelruimte geopend op de hoek van de Lievebarm en Strobrugge. Die plaats was een blinde vlek op het vlak van openbare speelruimte. Het was een braakliggend groengebied van 710 vierkante meter. De eigenaars wouden van die plek een ontmoetingsplaats maken. De gemeente mag de grond gratis gebruiken, maar moet de speelruimte wel onderhouden. Er werden zitbanken en voetbaldoelen geïnstalleerd en ook het gras werd opnieuw ingezaaid. “Meer moet dat niet zijn voor onvervalst buurtplezier”, zegt schepen van Jeugd Valerie Taeldeman.


  • Bron: Het Laatste Nieuws