Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws maandag 15 mei

gepost 1 year ago, op maandag, 15 mei 2017 door Crew

Met 113 politiemensen heeft de federale politie afgelopen donderdag, in samenwerking met de lokale zones, een grootschalige verkeersactie gehouden langs alle op- en afritten van de E40 tussen Nevele en Oostende. Het doel was om rondtrekkende inbrekersbendes af te schrikken en te vatten.
Daarbij werden ook politiehonden en de helikopter ingezet. In totaal onderschepte de politie 661 voertuigen. De politie nam daarbij twee voertuigen in beslag, net als één wapen en een hoeveelheid drugs. Zes mensen kregen een proces-verbaal voor drugs. Tot slot moest de politie ook 46 pv's opstellen voor andere verkeersinbreuken

De Brugse politie patrouilleert extra tegen de aanhoudende reeks inbraken in flatgebouwen en woningen. Opvallend, de dieven - vermoedelijk een bende - nemen steevast een eerder kleine buit mee. Het lijkt voorlopig alsof de inbrekers het vooral op Brugge gemunt hebben. In de regio Beernem, waar traditioneel veel inbraken worden gepleegd door de nabijheid van de E40, is het aantal inbraken in appartementen of woningen net verminderd.

Anderhalve maand na de verhuis van het ziekenhuis AZ Alma naar de nieuwbouw aan de Ringlaan, wordt de parking aan het oude ziekenhuis in de Moeie nu opengesteld voor gebruikers. De parking heeft zo'n 300 parkeerplaatsen en wordt, voor een maximum van 48 uur, opengesteld voor gratis parkeren.


Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal voert vanaf vandaag herstellingswerken uit aan de oevers van het kanaal Gent-Oostende ter hoogte van de Kazernevest in Brugge. De houten oeververdediging tussen de Coupure en de Kruispoortbrug aan de kant van de vesten is dringend aan herstelling toe. Tijdens de werken, die een maand duren, is er geen hinder voor fietsers of voetgangers.


  • Bron: Het Laatste Nieuws