Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws maandag 14 mei

gepost 3 months ago, op zondag, 13 mei 2018 door Crew

De gemeente Maldegem verkoopt verschillende stukken rollend –en niet rollend materieel. Het gaat om onder andere enkele voertuigen en containers. De persoon die het hoogste bied krijgt het goed waarop geboden werd. Wie een bod wil uitbrengen moet voor 1 juni een bod indienen in een dubbele omslag met de vermelding van het lotnummer en omschrijving. Die envelop moet aangetekend verstuurd worden naar het College van burgemeester en schepenen. Wie meer info wil kan terecht op www.maldegem.be/verkoop-materiaal.

De Bruggeling Xavier Taveirne, beter bekend als de ‘Slimste mens ter wereld’, is peter geworden van begeleidingscentrum Spermalie/ Het Anker. Hij wil zich inzetten voor de afdeling De Puzzel, waar jongeren tussen 12 en 21 jaar met autisme begeleiding krijgen. Taveirne zal op geregelde tijdstippen aanwezig zijn om activiteiten te doen met de jongeren. In het centrum hopen ze samen met hem meer begrip en aandacht te kunnen vragen voor de moeilijkheden van personen met autisme.

Op de baan tussen Eeklo en Bentille bij Kaprijke komt een trajectcontrole. De voorbije dagen zijn de camera’s geplaatst. Ze zullen nummerplaten scannen en zo kunnen ze auto’s die te snel rijden registreren, maar ze kunnen ook ingezet worden in de strijd tegen inbraken. Het systeem wordt nu al getest op de Peperstraat in Eeklo en Bentille. Daar zullen de camera’s permanent blijven en constant controles uitvoeren.


  • Bron: Het Laatste Nieuws