Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws maandag 13 oktober

gepost 10 months ago, op zondag, 12 november 2017 door Crew

Bij een brand in een stal in Stratem, dat is in Aalter, zijn donderdagavond 180 biggen omgekomen. De brand ontstond door een kortsluiting in het achterste deel van de stal. Toen de brandweer ter plaatse kwam, hing er enkel nog een dichte rook in de stal, maar een deel van het plafond was ingestort. De stal bestond uit twee delen. Het brandde enkel in het achterste deel, waardoor nog een deel van de biggen gespaard bleven. Eigenaar Dirk De Neve is zeer aangeslagen, maar zegt dat er niks tegen de brand te doen viel.

Restaurant Tou Gou in Brugge is de enige nieuwkomer in de nieuwste Bib Gourmand-gids in de regio. De Bib Gourmand-gids is het kleine zusje van de Michelingids en bundelt adresjes waar je goedkoop en lekker kan dineren. Het restaurant, dat 1 jaar geleden opende, is een combinatie van een lunchrestaurant en een traiteurzaak. Het concept is verschillend van de andere restaurants en dat maakt het restaurant vrij uniek in Brugge, zo zegt chef-kok Thibault Van Aerde. Het is niet de eerste uitdaging voor de chef, want hij had voordien al een restaurant in Parijs.

Het crematorium van Brugge heeft 12.000 euro geschonken aan Stichting MUG-heli. Het bedrag is voornamelijk afkomstig van edelmetalen uit prothesen die achterblijven na crematie. Ze kunnen zo nog levens blijven redden. De edelmetalen worden verkocht aan een orthopedist en de opbrengst daarvan gaat naar een goed doel. De organisatie koos dit jaar voor een lokaal goed doel en een goed doel dat nog geen financiële steun krijgt van de overheid.

Knesselare wil niet wachten op de fusie met Aalter om de gemeentebelasting te laten zakken en doet dit volgend jaar al. Zo gaat de personenbelasting van 8 naar 7,5 procent en de vaste belastingen worden afgeschaft. Ook de algemene leefbaarheidsbelasting en de bedrijfsbelasting worden geschrapt, zo zegt voorzitter van Groep 9910 Joost Speekaert. Het idee kwam van Groep 9910, dat is de partij van burgemeester Erné de Blaere. Met de fusie willen de gemeenten Aalter en Knesselare de belasting nog laten dalen. Voor Knesselare zal de fusie in het begin wel wat kosten, maar volgens de partij zullen de kosten zich automatisch dekken na de fusie.

In Maldegem is een klacht ingediend tegen de bouw van een appartementsblok op de plaats van jeugdhuis de Redekiel en sporthal Van Cauteren in de Bloemestraat. In de plaats komt een blok met 62 assistentiewoningen en een meergezinswoning met acht appartementen. Het jeugdhuis en de sporthal moeten plaatsmaken voor zeventig nieuwe gezinnen . De klacht komt er na heel wat protest van de buurt. De buren zijn niet aangeschreven dat er een openbaar onderzoek met betrekking tot de bouwaanvraag loopt, hierdoor zouden ze oneerlijk behandelt zijn. De mensen hebben ook nooit echt de kans gehad om de bouwplannen deftig in te kijken, daarom wordt nu een klacht ingediend, dat zegt Peter Van Hecke van Open VLD.

In Brugge zijn twee buren elk veroordeeld voor hun aandeel in een vechtpartij waarbij een mes werd gebruikt. De feiten vloeiden voort uit een hoogoplopende ruzie. De ene buur stond op het balkon een sigaret te roken, toen de andere buur passeerde. Er ontstond onmiddellijk een scheldpartij die escaleerde. De buren begonnen elkaar aan te vallen, de ene met zijn vuisten, de andere met een mes. Er raakte een man gewond door een messteek in de buik, maar is niet ernstig verwond. De ene buur die de messteek toebracht kreeg tien maanden cel, de andere buur kreeg 4 maanden cel.


  • Bron: Het Laatste Nieuws