Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws maandag 12 maart

gepost 6 months ago, op zondag, 11 maart 2018 door Crew

De gemeente Aalter heeft de wagens die eigendom zijn van de gemeente vervangen door milieuvriendelijke modellen. Dit weekend werden de laatste dertien wagens vervangen. Burgemeester De Crem wil zo aan de klimaatdoelstellingen voldoen. Hij wil liever investeren in nieuwe wagens dan in windmolens. Hij wil met de omschakeling de bewoners aanmoedigen om voor duurzame wagens te kiezen. De wagens zijn misschien iets duurder, maar je verdient die ook terug door minder verbruikskosten en vrijstelling op verkeersbelasting”, zegt De Crem (CD&V). Om de duurzame mobiliteit te stimuleren komen er in de nieuwe ondergrondse parking aan de Boomgaard verschillende oplaadpunten voor elektrische wagens.

In 2017 heeft de politie van West-Vlaanderen minder vluchtelingen gevonden dan in 2016. Dat waren er 5.171 buiten 7.221 buiten 2016. Die cijfers werden bekendgemaakt door het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (NV-A). Er wordt voorzichtig positief gereageerd op de daling. Het kabinet zegt wel dat ze flexibel en alert moeten blijven, zodat de smokkelnetwerken verdwijnen uit ons land. Er wordt sinds februari zware druk uitgevoerd op de snelwegparkings en op de spoorwegen. Daar werden de meeste vluchtelingen aangetroffen. Om die controles te ontwijken, nemen meer en meer vluchtelingen de kusttram.

In Evergem heeft iemand doelbewust honden vergiftigd met rattenvergif. Er zijn de voorbije weken al twee honden gestorven. Na onderzoeken zijn al vijf soorten rattenvergif teruggevonden. Het vergif werd waarschijnlijk over de afsluiting van de tuinen gegooid. Het gaat om witte brokken met een roze kern, waarschijnlijk verstopt in ander voedsel. De politie vraagt om hen te contacteren indien er tips zijn.


  • Bron: Het Laatste Nieuws