Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws maandag 11 juni

gepost 2 months ago, op zondag, 10 juni 2018 door Crew

De nieuwe brug over de spoorweg in de Weitingstraat in Bellem is terug open. De oude brug werd vervangen, voor de aanleg van het derde en vierde spoor tussen Brugge en Gent. Er moet nog wat afwerking gebeuren, maar het doorgaand verkeer blijft open. De brug is een kopie van die in Nieuwendam en de Knesselarestraat. Met de opening zijn alle spoorwegbruggen terug geopend.

Twee jonge twintigers riskeren een celstraf van 37 maanden voor het dealen van alle mogelijke soorten drugs. Na een wegcontrole ontdekte de politie 35 xtc-pillen, 5 zakjes MDMA, een zakje ketamine, cannabis en 9 verpakkingen cocaïne. Er werd verder een blauw zwaailicht teruggevonden dat met velcro op de auto kon geplakt worden. Om niet ontdekt te worden gebruikten de twee snapchat om te communiceren, want daar verdwijnen de berichten snel. Ze gingen drie keer per week naar Nederland om de drugs. Ze maakten meer dan 100.000 buit, maar dat bedrag is volgens hun advocaat ferm overdreven. Met het geld kochten ze dure electronica en reisjes. Vorig jaar werden de jongeren al voorwaardelijk vrijgelaten, maar ze liepen dus opnieuw tegen de lamp.

Zes hobbybrouwers uit het Meetjesland lanceren de Meetjeslandse Bierbox. Daarin zitten zes bieren die in het Meetjesland zijn gebrouwen. Dat zijn de Volle Maan uit sint-Laureins, Libidus uit Sleidinge, Hippoliet uit Kaprijke, Kamielke uit Zomergen, Ierbius uit Kleit en Cluysenaer uit Kluizen. Met de box willen ze het grote publiek kennis laten maken met de bieren. Ze promoten niet alleen het bier, maar ook het Meetjesland. Op de box staat uitleg over de bieren, maar ook een bierenroute die je kan fietsen of met de wagen rijden. De route verbindt de verschillende brouwerijen en gaat ook langs enkele bekende biercafés in het Meetjesland. De Meetjeslandse Bierbox kost €14,95. Voor meer info kan je terecht op de facebookpagina ‘Bierbox Meetjesland’.


  • Bron: Het Laatste Nieuws