Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 8 februari

gepost 6 months ago, op woensdag, 7 maart 2018 door Crew

De gemeente Aalter wordt geen lid van de Statiegeldalliantie. Dat is een vereniging waarbij heel wat gemeenten en Natuurpunt en de Bond Beter Leefmilieu lid zijn. De vereniging eist dat er statiegeld ingevoerd wordt op blikjes en plastic flessen. Burgemeester Patrick Hoste (CD&V) zegt dat het probleem van zwerfvuil niet zal opgelost worden met statiegeld. In de plaats loopt er wel een proefproject met de paarse p+md-zak, daarin mag veel meer plastic dan in de gewone blauwe zak. “Dat project verloopt ook zeer goed”, zegt de burgemeester.

Een vijftiger uit Brugge heeft een werkstraf van 80 uren gekregen, omdat hij vijf handtassen stal van oudere dames. Hij beroofde onder andere een vrouw van in de 70 toen ze ’s avonds over straat liep. Hij stal haar handtas, maar hij werd achtervolgd en kon ingerekend worden. Hij stal ook 570 euro in restaurant “’t Oud Wethuys in Oostkamp, dat moet hij ook teruggeven. Hij pleegde de daden uit financiële noodzaak. De man heeft er spijt van. Hij moet een bejaarde dame 50 euro terugbetalen.

De M-bon van Maldegem is populair, er werd al voor 150.000 euro bons verkocht. De M-bon is een waardebon waarmee je enkel bij plaatselijke handelaars in Maldegem kan gaan shoppen. Intussen kan hij al gebruikt worden in 120 winkels. De bon is onder andere een populair relatiegeschenk. Ook het gemeentebestuur schenkt een M-bon bij geboortes en speciale gelegenheden.


  • Bron: Het Laatste Nieuws