Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 7 juni

gepost 2 months ago, op woensdag, 6 juni 2018 door Crew

Een deel van de Brugse reien ziet er zwart uit door een lek aan de riolering van brouwerij De Halve Maan. De grootste vervuiling is te vinden aan het Begijnhof, de zwanen moeten voorlopig op het droge blijven. Door het lek aan de afvalleiding hangt er nu een onverdraaglijke geur rond de reien. Het stadsbestuur doet er alles aan om de hinder op te lossen. Zo werd al 6.000 liter water in de reien gepompt, dat dient om voor de overlevingskansen van de vissen. Het stadslabo rekent er wel op dat met extra toevoer van zuurstof, het water vanzelf reinigt. Verder mag er maar op bepaalde plaatsen gezwommen worden in het water.

Jeugdhuis De Route in Eeklo bant de plastic rietjes. Dat doen ze om de ‘single use plastics’ te verminderen, want die veroorzaken een enorme vervuiling in de zee. Ze willen hun ecologische voetafdruk verkleinen. Zo wil men ook milieubewustheid creëren bij de jeugd. Er wordt gezocht naar alternatieven, zoals metalen rietjes. Dat doen ze nu ook al met de vorken, want die zijn ook al van metaal.

Meat&More in Aalter heeft honderd openstaande vacatures. Ze proberen de juiste mensen op de juiste plaats te zetten. Daarom wonnen ze ook de Talent Mobility Award. Mieke Ally zegt dat een job op maat voorop staat. Ze vragen ook aan toekomstige sollicitanten om te laten weten wat ze van de job verwachten en hoe het bedrijf hen tegemoet kan komen. Ze vinden het belangrijk om respectvol en open met hun personeel om te gaan.


  • Bron: Het Laatste Nieuws