Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 7 december

gepost 10 months ago, op woensdag, 6 december 2017 door Crew

Sinds deze week kunnen auto’s de derde nieuwe rotonde gebruiken op het nieuwe afrittencomplex dat nu in Aalter aangelegd wordt. Vanaf nu kan het verkeer dat op de Knokkeweg rijdt en naar het oud Rond Punt moet, de nieuwe rotonde gebruiken. Daarvoor moesten bestuurders dat doen via een doorsteek naar het andere rijvak. de aanpassingen verliepen wat stroef, maar dat komt omdat er onder de brug van de Steenweg op Deinze nog asfalteringswerken bezig zijn. Die zouden deze week nog afgerond moeten worden.

Christel Van de Cappelle uit Brugge heeft een gouden medaille behaald op het WK buikdansen in het Duitse Duisburg. In de discipline Fusion Fantasy behaalde ze de gouden plak. Van de Cappelle is zeer tevreden met haar gouden medaille. Ze vindt wel dat veel mensen een verkeerd beeld hebben over buikdansen. Volgens haar heeft het niks met seksualiteit te maken. Ze heeft ook een dansschool in Brugge. Van die school deed ook een groep mee, maar die behaalde geen medaille.

Een 44-jarige man uit Sint-Michiels, dicht bij Brugge, heeft 37 maanden cel gekregen voor de aanranding van zijn ex-stiefdochter. De man drong in de nacht van 2 op 3 juni de woning van zijn ex-vriendin binnen in Assebroek. Daar trok hij naar de slaapkamer van een van de stiefdochters en dwong het meisje onder bedreiging van een luchtdrukpistool om mee te gaan naar de keuken. Daar deed hij haar een blinddoek en handboeien om. Hij betastte het slachtoffer en streek met een mes over haar borsten. De man dreigde ermee haar te vermoorden als ze iemand over de feiten zou vertellen.de rechtbank veroordeelde de man dus voor een celstraf van 37 maanden en een schadevergoeding aan het slachtoffer van 2500 euro.

Maldegem zal de personenbelasting al voor de tweede keer verlagen. De belasting daal van 7,5 procent naar 6,9 procent. Een gemiddeld gezin wint zo ongeveer 200 euro per jaar. De algemene belasting van 75 euro per gezin werd ook geschrapt. In ruil werden de opcentiemen op onroerende voorheffing verhoogd van 1 350 naar 1650 euro. De besparingen komen onder andere door de verkoop van oude gebouwen en het besparen op energiekosten.

Een vrouw uit Aarsele bij Tielt stond gisteren terecht voor diefstal van geld bij haar voormalig werkgever, beautysalon My Spa in Aarsele. De vrouw stal tussen mei en juni dit jaar zo’n 600 euro. De klanten waar ze poetste reageren verontwaardigd. Ze hadden nooit verwacht dat zij geld zou stelen. Volgens haar advocaat pleegde ze de feiten omdat ze het financieel moeilijk had. Voor de feiten krijgt de vrouw een werkstraf en een schadevergoeding van 2500 euro.


  • Bron: Het Laatste Nieuws