Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 4 januari

gepost 9 months ago, op woensdag, 3 januari 2018 door Crew

Op 6 januari wordt in Aalter een nieuwjaarsreceptie georganiseerd. De leden van CD&V en N-VA nodigen de inwoners uit om samen met hen te genieten van een hapje en een drankje. De receptie loopt van 18 tot 21 uur. De toegang is gratis en inschrijven is niet nodig.

In Brugge is een 43-jarige Russische toeriste overleden na een zware val op de ijspiste. Met oudjaar danste ze nog wat op de volle ijspiste, terwijl die al van 18 uur gesloten was. Rond 1 uur kwam de vrouw ten val. De vrouw werd niet weggevoerd met de mug. Maar een aantal uur later werd ze in kritieke toestand weggevoerd naar het ziekenhuis. Daar overleed ze, vermoedelijk aan een hersenbloeding. Volgens organisator Piet Vanderyse kon het ongeval vermeden worden, moesten er niet zoveel mensen op de ijspiste gelopen hebben.

Maldegem richt opnieuw een Blokpunt in, in de bibliotheek. Studenten kunnen er nog tot 2 februari naartoe gaan om te studeren. De studenten krijgen gratis water, koffie en thee. Ze krijgen ook leuke gadgets, zoals markeerstiften en oordopjes.

De Brugse strafrechter heeft een 36-jarige Brusselaar van Algerijnse afkomst veroordeeld tot zes jaar effectieve gevangenisstraf en 40.000 euro boete voor mensensmokkel. Samen met een kompaan verstopte de man vluchtelingen in het motorcompartiment van toeristenbussen. Begin vorig jaar werden drie vluchtelingen ontdekt in een Britse toeristenbus. De feiten werden pas in de haven ontdekt. Voor de feiten kreeg hij dus zes jaar cel en een geldboete van 40.000 euro. Zijn kompaan kreeg 5 jaar celstraf, waarvan 1 met uitstel. Hij kreeg ook een geldboete van 40.000 euro waarvan de helft met uitstel. Ze zijn beiden ook 10 jaar hun burgerrechten kwijt.

Een vrouw uit Maldegem is vrijdagnamiddag het slachtoffer geworden van een gauwdief. De dief kon haar portefeuille stelen in de Aldi. De dader is nog steeds voortvluchtig. De politie gaat in januari extra controles uitvoeren tijdens de soldenperiode, omdat dan meer diefstallen worden gepleegd.


  • Bron: Het Laatste Nieuws