Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 31 mei

gepost 3 months ago, op woensdag, 30 mei 2018 door Crew

Bakker Vincent Gozin uit Aalter sluit zijn winkel en begint met een mobiele verkoopwagen. Dat is een reactie op het nieuwe circulatieplan dat ingaat in Aalter. Daarbij kunnen auto’s die uit de Brouwerijstraat, Markt of Stationsstraat niet meer in de Bellemstraat rijden en daar was zijn winkel gevestigd. Het pand staat te koop en ze verhuizen naar een nieuwe locatie buiten het centrum. nu staat de bakker elke week op de Boerenmarkt in Aalter en er worden andere locaties gezocht om mobiel te verkopen. De wagen kan ook geboekt worden voor bedrijfsontbijten of feestjes.

De politie Het Houtsche (Oostkamp, Beernem en Zedelgem) heeft een bende cocaïnedealers opgerold. Er werden bijna 1 kilo cocaïne, 6.000 euro en twee wapens gevonden. Na maanden van onderzoek werd de werking van de bende minutieus in kaart gebracht worden. De bende verhandelde onder afnemers in Brugge, Zedelgem en Oostkamp. Er werden zeven huiszoekingen uitgevoerd. Bij de hoofdverdachte werd zo’n 700 gram cocaïne, twee vuurwapens en een geldsom gevonden. De vijf dealers werden opgepakt en vier werden aangehouden en moeten voor de onderzoeksrechter verdwijnen.

Kaprijke heeft een nieuwe ontmoetingsruimte voor burgers geopend in de bibliotheek. Daar kan je lezen, werken, rusten en elkaar ontmoeten. Schepen Kathy Blondeel (Samen) zegt dat je in de bibliotheek van de toekomst meer moet kunnen dan enkel boeken ontlenen. De gemeente biedt gratis koffie of thee aan aan de inwoners. Er zijn ook tablets beschikbaar en zo is de ruimte een werkplek.


  • Bron: Het Laatste Nieuws