Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 30 november

gepost 11 months ago, op woensdag, 29 november 2017 door Crew

De Aalterse straat Stratem opent vanaf 1 december. Nu is die gesloten omwille van rioleringswerken. De ingrijpende werken zorgden al enkele maanden voor last voor het verkeer in Aalter. Vanaf morgen is die last dus gedaan. Als de regen maar geen roet in het eten gooit, zo zegt burgemeester Patrick Hoste.

Gisteren waren enkele fikse hagelbuien op te merken in Oost – en West Vlaanderen, dat was vooral op te merken in Brugge. Daar zorgde de hagel voor hinder op de weg. Er gebeurden verschillende incidenten. Op de nieuwe snelweg A12, tussen Brugge en Kortrijk, gebeurden heel wat ongevallen. Ook op de E40 in Brugge, gebeurden heel wat ongevallen. Op de Zeeweg-zuid, belandde een witte bestelwagen tegen een boom, maar er raakte niemand gewond; op de A10 richting Oostende waren de grootste problemen te merken. Daar raakten een vijftal wagens betrokken bij een ongeval nadat ze begonnen te slippen. Gelukkig was er enkel blikschade te merken.

De politiezone LoWaZoNe, dat is de zonen Lovendegem, Waarschoot, Zomergem heeft de nieuwe flitsende vuilnisbak nog niet in gebruik kunnen nemen. Het nieuwe toestel, dat ongevverr 57 000 euro kost kampt nog met informaticaproblemen. De IT-afdeling doet zijn best om de vuilbak zo snel mogelijk operationeel te krijgen. De flitser werkt met een infraroodflitser, dat zorgt ervoor dat je geen flits te zien krijgt wanneer je te snel rijdt. Het resultaat daarvan is dat er dubbel zoveel wagens werden geflitst, omdat er geen waarschuwing wordt gegeven aan de bestuurders die achter het geflitste voertuig rijden.


  • Bron: Het Laatste Nieuws