Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 3 mei

gepost 4 months ago, op woensdag, 2 mei 2018 door Crew

De zes feestcomités in Aalter krijgen samen iets meer dan 25.00 euro aan subsidies. Met dat geld kunnen ze kermissen en festiviteiten organiseren. “Elke organisatie krijgt elk 3.000 euro aan basissubsidies en daarbovenop een extra subsidie die afhangt van het aantal inwoners. De eerste kermis die wordt georganiseerd is de meikermis in Maria-Aalter, zij krijgen iets meer dan 4000 euro aan subsidies.

Een Algerijn heeft 16 maanden effectieve celstraf en een boete van 800 euro gekregen voor kledingdiefstal in het centrum. De man woont oorspronkelijk in Schaarbeek, maar hij kwam naar Brugge om de diefstallen te plegen. De politie pakte hem vorig jaar in november op toen ze hem zagen lopen met een tas vol gestolen kleding. Hij stal onder andere een jas van Boss ter waarde van 400 euro. Hij verkocht al de kledij door in Brussel.

Er zijn plannen opgestart in verband met de Ring rond Eeklo. De eerste plannen dateren al van 1972, maar na 45 jaren is nog steeds geen actie ondernomen. Nu heeft Vlaanderen toewijs gedaan aan het project en de eerste studies starten in juni. De Ring moet lopen van Nieuwendorpe tot aan het tankstation Lukoil op de N9. De opmaak van de plannen zullen zo’n twee jaar duren. Daarna moeten de gronden onteigend worden en daar na kan de aanleg pas beginnen. Alles zou zon 15,7 miljoen euro kosten en zou moeten klaar zijn tegen 2022.


  • Bron: Het Laatste Nieuws