Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws donderdag 3 augustus

gepost 11 months ago, op donderdag, 3 augustus 2017 door Crew

De verlaging van de gemeentebelastingen in Aalter naar 5,9 procent is iets dat zeker al twee jaar zal standhouden. De gemeenteraad keurde nu al een dossier goed dat de aanvullende personenbelasting in Aalter, zowel in 2018 als in 2019 op 5,9 procent brengt. Vandaag betaal je in Aalter nog 6,5 procent. De verlaging komt voor een gemiddeld gezin met twee verdieners op een besparing van zowat 400 euro per jaar.De belastingverlaging zal in 2019 zeker ook gelden voor de inwoners van Knesselare, want vanaf 1 januari 2019 worden Aalter en Knesselare één gemeente. In Knesselare betalen de inwoners vandaag nog 8 procent gemeentebelastingen.


De straatnaam voor de nieuwe verkaveling aan Houtem in Aalter is definitief en zal Houtemveldeken worden. Tijdens het openbaar onderzoek kwam geen enkel bezwaar binnen en ook de cultuurraad gaf een positief advies voor de nieuwe straatnaam. 

Er komt extra beveiliging rond de leegstaande drukkerij Catharina Press in het Tempelhof in Brugge. Dat bevestigt burgemeester Renaat Landuyt nadat gisteren opnieuw brand werd gesticht in het gebouw. Volgens de brandweer komt de stabiliteit van de drukkerij stilaan in het gedrang.

In de tunnel onder de treinsporen aan de Drogenbroodstraat in Aalter, vlakbij het station, is maandagavond een fietser om het leven gekomen. Hij kwam slecht ten val in de tunnel, waar het fietspad erg smal zou zijn. Volgens burgemeester Patrick Hoste zou de tunnel niet meer aan de normen voldoen. Er zijn plannen om het station van Aalter te vernieuwen. Onder andere de perrons, maar ook de doorgangen voor fietsers zullen aangepakt worden. Op het einde van deze maand zou het bestuur zicht moeten hebben op wanneer de werken kunnen beginnen. Infrabel, dat instaat voor de infrastructuur van de Belgische spoorwegen, betreurt het ongeval, al is volgens hen vooral het stadsbestuur verantwoordelijk voor de tunnel.


  • Bron: Het Laatste Nieuws