Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 12 april

gepost 5 months ago, op woensdag, 11 april 2018 door Crew

In Aalter worden de huizen op de hoek van de Boomgaard en de Stationsstraat afgebroken. Die moeten plaatsmaken voor appartementen. In de nieuwe residentie Den Teerling komen vijf verdiepingen en dertig woongelegenheden. Op het gelijkvloers komen twee handelsruimtes. Ondanks het grote aantal appartementen komen er toch nog nieuwe. Dat komt door het grote aantal ‘medioren’ van eind de vijftig of begin de zestig die een appartement willen kopen. Die trend wordt steeds duidelijker. “Het is niet zo dat elke aanvraag wordt goedgekeurd, de projecten moeten passen in de buurt”, zegt waarnemend burgemeester Patrick Hoste (CD&V).

Vereniging Spoor Brugge krijgt 19.000 euro om 50 leraren op te leiden om met conflicten om te gaan. Dat is nodig na de gewelddadige incidenten met de meisjesbende Zehbi’s in de stationsbuurt. “Onderwijs heeft een belangrijke preventieve opdracht als het over radicalisering en polarisering gaat”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). De leraren worden onder andere opgeleid om beter te kunnen reageren op moeilijke gesprekken.

In Eeklo wordt de Markt tussen half juni en eind augustus zes weekends parkeervrij gemaakt. Onder andere tijdens het WK voetbal in juni en het Herbakkersfestival in augustus is dit het geval. Om die initiatieven te ondersteunen wordt een budget vrijgemaakt van 10.000 euro. Wie iets wil organiseren kan zijn ideeën doorsturen aan een beslissingwerkgroep. Die kan bereikt worden via het e-mailadres [email protected] . Zij beslissen welke initiatieven worden uitgewerkt en welke niet.


  • Bron: Het Laatste Nieuws