Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 11 januari

gepost 8 months ago, op woensdag, 10 januari 2018 door Crew

Secundaire school De Beuk heeft een nieuw wetenschappelijk laboratorium. Het oude laboratorium werd afgebroken en vervangen door een nieuw. In het lokaal kan gewoon les gegeven worden, maar kunnen ook proeven gedaan worden.

In Eeklo hebben enkele mensen klacht ingediend bij de politie omdat er op het Van Hoorebekeplein regelmatig dieren in kleine kooien buitengezet worden. Onder andere vogels en konijnen worden mishandeld. De politie gaat vaak controle voeren. Zij kunnen enkel vaststellen dat de dieren goed verzorgd worden. Er zijn wettelijk geen overtredingen, dus er kan geen proces-verbaal opgesteld worden. De politie volgt de zaak wel op.

In Tielt heeft Joke De Meyer haar eerste debuutroman ‘Dodelijk Spiritisme’ voorgesteld. De 45-jarige ontdekte vele verhalen die ze tijdens haar pubertijd neerschreef. Die verhalen werden herwerkt zodat ze ook leesbaar zijn voor een modern publiek. Het boek is een detectiveroman met twee Gentse speurders in de hoofdrol. Er zijn 169 pagina’s in het boek. Het ligt in de rekken in de Standaard Boekhandel in Tielt.


  • Bron: Het Laatste Nieuws