Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 10 mei

gepost 3 months ago, op woensdag, 9 mei 2018 door Crew

De gemeenten Aalter en Knesselare zullen voortaan alle ingrijpende beslissingen in nauw overleg nemen. Die samenwerking komt er door de fusie van de twee gemeenten. Nu zullen enkel nog de lopende zaken apart genomen worden, voor andere zaken is er een verplicht overleg. Dat zal gebeuren tijdens een vergadering van de Ambtelijke Coördinatiewerkgroep Fusie.

In het Boudewijn Seapark is er een nieuwe dolfijnenshow te zijn. In de show zit een boodschap, want op een projectiescherm wordt uitgelegd waarom de dolfijnen er verblijven. Ze willen daarmee tonen dat de dieren goed behandeld worden. Dat is een onrechtstreekse reactie op de kritiek die het park kreeg van dierenrechtenorganisaties. Zij vroegen om het park te sluiten. De directie van het park zegt dat er geen wetten zijn overtreden. Ze zijn wel blij dat men bezorgt is om de dieren. Nog een leuk weetje; de kleinste dolfijnen van het park Maona en Ori spelen ook hun rol in de show. De twee kleintjes zijn bijna drie jaar.

De Eeklose Kilometervreters verschijnen met maar liefst zes ploegen aan de start van de ‘1.000 kilometer tegen kanker’. Ze hebben 30.000 euro startgeld ingezameld. Vanaf vandaag tot zondag rijden teams duizend kilometer. Je kan het hele weekend alles volgen op sociale media via #EVK1000. De kilometervreters maken ondertussen ook werk van een nieuwe editie van de 24 uur op rollen.


  • Bron: Het Laatste Nieuws