Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 1 maart

gepost 7 months ago, op woensdag, 28 februari 2018 door Crew

In het zwembad Lago Olympia hebben studenten van het Sint-Lodewijkscollege een zwemmarathon van 150 kilometer afgelegd. Ze zwommen voor een goed doel, vzw Boeta. Die zet zich in voor kleurlingjongeren in Zuid-Afrika, die daar vaak in armoede en criminaliteit verzeilen. De vzw probeert studiebeurzen uit te reiken en de kinderen te begeleiden bij hun studies. Er wordt ook geïnvesteerd in spelletjesaccommodaties en verschillende naschoolse sportactiviteiten.

Eeklo is kanshebber om volgend jaar subsidies te krijgen van de Vlaamse Overheid om het stadhuis te restaureren. Het gaat om een bedrag van 2,5 miljoen euro. “Na lang wachten is het eindelijk onze beurt”, zegt burgemeester Koen Loete (CD&V). Hij vind dat het wachten waard was, want anders zou de stad 2,5 miljoen euro verliezen dat kan geïnvesteerd worden in andere projecten.

Politie en parket zijn nog steeds op zoek naar de vermiste Hilde Haers, die op 19 februari 2017 spoorloos verdween uit een ziekenhuis in Knokke. De vrouw is 55 jaar, 1m60 groot en heeft half lang blond haar. Ze spreekt Nederlands. Wie meer weet kan bellen naar het nummer 0800/30 30 0 of een mail sturen naar [email protected]


  • Bron: Het Laatste Nieuws