Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 9 januari

gepost 8 months ago, op maandag, 8 januari 2018 door Crew

De politieke partij EVE (Echt voor Eeklo) van Peter Pauwels lanceert een online bevraging van de bevolking. De partij wil graag weten wat de Eeklonaar denkt over enkele lokale hete hangijzers. Ze willen ook weten wat de bewoners vinden over thema’s waar de huidige politieke partijen nauwelijks over spreken. Ze willen een beter beeld krijgen over de Eeklonaar. Ze willen de bewoners de kans geven om ideeën te geven en ook om ergernissen over het huidige beleid te uiten.

Bij scheepsbouwer Gardec in Zeebrugge is zaterdagmorgen brand uitgebroken in het atelier. Het vuur ontstond nadat enkele arbeiders een snijbrander wilden gebruiken. De oorzaak was waarschijnlijk een lek in de leiding. Het vuur veroorzaakte heel wat rook in de loods en vijf werknemers werden geëvacueerd. Het vuur was snel onder controle. Er raakte niemand gewond.

Kaprijke wil versneld werk maken van een heraanplant van de bomen op het Plein en vraagt financiële steun aan Vlaanderen. De beslissing om de bomen te vervangen werd al twee jaar geleden genomen. Twee derde van de bomen is ziek, waardoor vele bomen moeten geveld worden. De veiligheid komt in het gedrang met de huidige bomen, zegt schepen Wim De Waele (Samen). Daarom vraagt de gemeente een erfgoedpremie. De kosten bedragen 205 000 euro, waarvan 80 % zou gefinancierd worden met de subsidie.


  • Bron: Het Laatste Nieuws