Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 8 mei

gepost 3 months ago, op maandag, 7 mei 2018 door Crew

Om de 100ste verjaardag van het einde van de Eerste Wereldoorlog te herdenken, organiseert het Meetjesland een pak evenementen. In het Stoomtreinfestival in Maldegem zijn stoomlocomotieven te vinden die 100 jaar geleden ook rondreden en wordt ook de Last Post gespeeld. Dat is niet het enige, want ook het kunstwerk ‘De Klaproos’ wordt elk uur binnengereden op het festival. Cultuuroverleg Meetjesland maakte een gids ‘100 jaar Eerste Wereldoorlog in het Meetjesland’ waarin zichtbare en onzichtbare sporen van de oorlog te vinden zijn. Een ander initiatief is een lint van witte krokussen dat in het najaar in 25 gemeenten langs de Belgisch-Nederlandse grens zal komen. Dat moet de elektrisch beveiligde grens voorstellen die er 100 jaar geleden stond.

Een 19-jarige chauffeur uit Maldegem is zaterdagnacht op de vlucht geslagen voor een controle aan het Rondpunt in Aalter. Hij merkte de controle op en reed met hoge snelheid op de Knokkeweg. Meteen daarop zette de politie de achtervolging in en ze kregen de man te pakken in Maldegem. De bestuurder raakte van de weg. Na controle bleek de wagen niet ingeschreven of verzekerd te zijn. De chauffeur had niet gedronken. Hij moet waarschijnlijk nog verschijnen voor de rechter.

In café De Kelk in Brugge kan je tijdens het WK-voetbal in Rusland alle wedstrijden live volgen. Er wordt speciale aandacht gevestigd als de Rode Duivels spelen. De concertzaal achterin zal worden omgebouwd tot een WK-dorp. Er is een speciale actie tijdens het evenement, want je kan een supporterskaart kopen. Die kaart kan je gebruiken tijdens de wedstrijd van de dag. Je moet een ploeg kiezen en als je gekozen ploeg scoort krijg je een pint.


  • Bron: Het Laatste Nieuws