Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 6 maart

gepost 7 months ago, op maandag, 5 maart 2018 door Crew

De 74-jarige man die woensdagnamiddag door het ijs zakte op de Assebroekse Meersen in Brugge, is overleden in het ziekenhuis. De man van Nederlandse origine zakte door ijs dat slechts enkele centimeters dik was en lande slecht op zijn hoofd. Hij raakte bewusteloos, maar omstaanders brachten hem snel in veiligheid. Hij werd zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht. De man werd geopereerd, maar zijn toestand bleef kritiek. Nu is hij dus overleden. Het kan zijn dat de zaak nog verschijnt voor het gerecht. Er stond geen waarschuwingsbord aan de Assebroekse Meersen. De stad Brugge zegt wel dat schaatsen altijd verboden is zonder toestemming van het stadsbestuur.

De 69-jarige kunstenaar Jan Vercruysse is in Brugge overleden. De familie verspreidde zijn overlijdensbericht in De Standaard. Vercruysse werd beschouwd als een van de meest invloedrijke conceptuele kunstenaars van ons land. Hij was bekend om zijn zelfportretten, dat waren zwart-witfoto’s waarbij de persoon onherkenbaar was. Hij bewerkte ook vaak foto’s via collages waarvan hij daarna een foto nam zodat er maar een uniek exemplaar van bestond zoals een schilderij. Vercruysse vertegenwoordigde België op de Biënnale van Venetië en kreeg de Vlaamse prijs voor Beeldende Kunst.

De jeugdverenigingen van Assenede voeren actie tegen zwerfvuil en iedereen kan helpen. Verenigingen die deelnemen aan de actie maken kans op een premie van maximum 250 euro. onder andere KLJ Assenede en Chiro Assenede zetten een actie op poten. Ook de gemeentelijke basisschool van Boekhoute zullen activiteiten organiseren. Later in de maand kan je in Bassevelde terecht waar scholen en de Landelijke Gilde afval zullen rapen. Als laatste zijn de Vrije Basisschool van Oosteeklo en het Bewonersplatform van Oosteeklo actief met acties. Acties kunnen nog altijd geregistreerd worden via de gemeentelijke milieudienst of wie wil kan aansluiten bij een van de acties.


  • Bron: Het Laatste Nieuws