Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 5 juni

gepost 2 months ago, op maandag, 4 juni 2018 door Crew

De gemeente Aalter telt 20.601 inwoners en blijft daarmee groeien. Het grootste aantal inwoners woont in Aalter-centrum. op de tweede plaats staat Lotenhulle en daanra Bellem, Maria-Aalter en Poeke. Dat aantal zal nog stijgen na de fusie met Knesselare op 1 januari 2019. Dan komen er 8.400 Aalternaren bij.

Onderzoekers hebben de recreatieve zeevisserij aan de Vlaamse kust in kaart gebracht. Er zijn maar liefst tweeduizend sportvissers. In de commerciële visserij zijn er nog slechts een 500 vissers aan het werk. Het onderzoek, dat al een aantal jaar loopt, kwam er nadat er veel beschuldigingen kwamen aan de sportvissers van de commerciële vissers. Ze zeggen dat de sportvissers de zee leegroven. Het onderzoek is ook belangrijk omdat zo de vispopulatie nog meer in kaart kan gebracht worden. Toch is het tegendeel bewezen, want ze zijn maar goed voor 1 procent van de totale visvangst. Verder werden de ‘populairste’ soorten vissen die recreatieve vissers vangen in kaart gebracht. Dat zijn de kabeljauw, tong, wijting en garnalen.

De 21-jarige Nick Van Vooren uit Eeklo is tweede geworden op de verkiezing van Mister Gay Belgium 2018. Hij moest zich nipt gewonnen geven tegen Bart Hester (32) uit Lochristi. Hij nam deel aan de wedstrijd met als thema holebi’s met een kinderwens. Nick was zelf verrast met het lint van ‘eerste ereheer’. Hij is verder blij dat het avontuur niet stopt, want hij mag een jaar lang meewerken met de nieuwe Mister Gay Belgium en met de tweede ereheer.


  • Bron: Het Laatste Nieuws