Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 5 december

gepost 10 months ago, op maandag, 4 december 2017 door Crew

De politie van Brugge heeft een opsporingsbericht verspreid voor de verdwijning van de 28-jarige Yaël Vermeulen uit Assebroek. De vrouw is sinds vrijdagvoormiddag vermist. Omstreeks 10.20 uur is ze voor het laatst gezien aan het AZ Sint-Lucas in Assebroek. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar. Ze is waarschijnlijk nog naar huis gefietst want haar fiets stond terug aan haar huis in de Benedictijnenstraat in Assebroek. Yaël Vermeulen is 1 meter 73 lang en heeft rood halflang haar. Ze heeft verschillende piercing in haar lichaam en gelaat, en enkele opvallende tatoeages: één op haar linkerarm met de naam ‘Kylian’, één op haar rug met de naam ‘Tjenne’ en één op haar rechterzij met de naam ‘Iggy’. Welke kledij ze droeg is niet geweten. Yaël kan verward overkomen en heeft dringend medische zorgen nodig.

De sloop van het oude ziekenhuis AZ Alma in Eeklo start nog voor Kerstmis. Op die plaats wil de stad een nieuwe Hartwijk bouwen. De voorbije weken werd het lege ziekenhuis gebruikt door de politie om oefeningen te doen. Het ziekenhuis staat al sinds maart dit jaar leeg. Dat komt omdat er een nieuw, groter ziekenhuis opende aan de Ringlaan. De nieuwe Hartwijk die de komende jaren gebouwd wordt, zal een mix worden van wonen, dienstverlening en heel veel groen.

Leopold Lippens, graaf en burgemeester van Knokke-Heist, wordt opnieuw lijsttrekker van zijn partij Gemeentebelangen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Hij is al sinds 1979 burgemeester van de kustgemeente, maar hij denkt nog niet aan stoppen. Enkele van zijn uitdagingen die hij nog op zijn lijstje heeft staan zijn het casinoproject en de modernisering van de gemeente. Nog opvallend aan de gemeenteraadsverkiezingen is dat een 19-jarige man ook deelneemt aan de verkiezingen, al wil hij nog niet meteen burgemeester worden.

De wekelijkse markt van Aalter blijft nog tot het einde van dit jaar elke woensdag op de Aard, de parking aan hotel Orchidee. Door de werken aan de nutsleidingen in het centrum, zou de wekelijkse markt voor drie weken verhuizen en dan terugkeren naar de Markt. Maar daar duren de werken iets langer, dus werd nu beslist om de wekelijkse woensdagmarkt tot en met woensdag 27 december op de Aard te blijven organiseren. Pas op woensdag 3 januari 2018 wordt weer naar de Markt verhuisd.

In Brugge breekt het ijssculpturenfestival op het Stationsplein records. Meer dan 5000 bezoekers kwamen de 80 Disney- kunstwerken bezichtigen. Een reden voor de grote bezoekersaantallen kan de prijs zijn, want die is voordeliger geworden. De grote massa zorgde ook voor wachttijden. De organisatie wil ze beperkt houden tot een halfuurtje, maar omdat er maximaal 300 mensen tegelijkertijd binnen kunnen, kan dat soms wat uitlopen. Er worden dit jaar zo’n 100 à 150 duizend bezoekers verwacht.


  • Bron: Het Laatste Nieuws